Veiliger lassen met behulp van een afstandsbediening

Lasrolstelling veiliger draadloos

Dumeta importeert machines en gereedschappen voor hoofdzakelijk metaalbewerkingen. Een van die machines is een lasrolstelling. Zo’n machine draagt bij aan een snelle, effectieve en veilige productie. Door de inzet van een lasrolstelling verhoogt de bedrijfsveiligheid en wordt de werkbelasting voor lassers verlaagd. Een lasrolstelling zorgt ervoor dat buizen tijdens het lassen gedraaid kunnen worden zodat […]

Category Archives: Machinebouw

Draadloze besturingssystemen voor allerlei machines

Machines zijn al meer dan honderd jaar onderdeel van onze geschiedenis en zijn een groot onderdeel van onze toekomst. Wereldwijd is er een grote behoefte om het productieproces zoveel mogelijk ‘manarm’ te maken. Nederland exporteert veel machines naar landen als Duitsland, Verenigd Koninkrijk en de VS, maar ook in Nederland zelf is er veel behoefte aan innovatieve machines die het werk eenvoudig maken. Zware arbeid wordt licht en fabrikanten kunnen veel grotere producties draaien met behulp van machines.

Een verbeterd gebruikersgemak met behulp van draadloze besturing

Veel machines kennen een bediening via de kabel waarmee deze wordt aangestuurd. Toch komen steeds meer machinebouwers erachter dat hun klanten behoefte hebben aan bewegingsvrijheid en een verbeterd gebruikersgemak. Een bediening die vast zit aan de machine of aan een lange kabel belemmert dit. Om die reden wordt Tyro Remotes steeds vaker als OEM-leverancier betrokken bij deze machines. Door de ontelbare mogelijkheden en varianten die wij aan kunnen bieden binnen de radiografische zenders en ontvangers is het voor de bouwer van machines een stuk eenvoudiger geworden om in de behoefte van hun klant te kunnen voorzien.

Afstandsbediening met als basis een modulair ontwerp

De nieuwste generatie radiografische afstandsbedieningen van Tyro zijn vanuit de basis modulair ontworpen. Hiermee kunnen wij nog flexibeler de vraag van machinebouwers beantwoorden. Of het nu gaat om een RFIDtag op uw afstandsbediening of ontvanger, een display die tegen extreme temperatuur schommelingen kan of een M2M bediening die in uw machine geplaatst moet worden; onze specialisten denken met u mee en komen altijd met een passende oplossing.