Molens

Geschiedenis van Tyro Remotes

Het verhaal van Tyro Remotes start in 1995. Drie Nederlandse ondernemingen, allemaal actief in de transportsector, startten de ontwikkeling van professionele radiografische afstandsbedieningen voor de Automotive markt.

De drie ondernemingen, Tijhof, Rolego en Linse, constateerden dat er meer en meer toepassingen op afstand bediend werden. Enerzijds omwille van het bedieningscomfort en efficiëntie, en anderzijds omwille van veiligheid. De drie bedrijven besloten om daar samen op in te spelen en zo kwam Tyro Products B.V tot stand. Het bedrijf zou zich voornamelijk bezighouden met de ontwikkeling van radiografische besturingen en andere automotive toepassingen.

De eigenaar van Linse – de VADO groep (ooit eigenaar van DAF) – werd eigenaar; Tijhof en Rolego brachten hun kennis in en werden de naamgever van Tyro Products B.V. (Tyhof en Rolego).

Oude gevel Tyro Remotes
Pand Tyro Remotes

Onderzoek & ontwikkeling

In 2002 kon Tyro na jarenlange onderzoek en ontwikkeling een uniek en zeer flexibele radiografische afstandsbediening op de markt brengen. Met een unieke reactietijd van 0,07 seconden en een E4 certificering, was het ook het eerste radiografische systeem in Europa dat toegestaan werd op de openbare weg.

Een eigen entiteit

In 2004 scheurde Tyro Products B.V. zich af van de andere onderdelen om op eigen houtje verder te gaan onder de naam Tyro Remotes. Dit was ook het moment waarop Tyro zich alleen nog maar focuste op de ontwikkeling en producten van radiografische afstandsbesturingssystemen.

Innovatie

In 2005 stelde Tyro Remotes de eerste 100% waterdichte radiografische ontvanger voor aan de wereld: de Aquarius. De elektronica in het apparaat wordt optimaal beschermd tegen vocht en vuil (IP 68), dankzij de print van de ontvanger. Deze is namelijk volledig ingegoten in kunsthars en laat dus niets door.

Uitbreiding assortiment

In de jaren die volgenden heeft Tyro Remotes haar assortiment verder uitgebreid met verschillende afstandsbedieningen om zo verschillende uiteenlopende sectoren te kunnen bedienen.

Ontwikkelingen

We liggen niet stil, en er liggen momenteel nog heel wat ontwikkelingen klaar die we verder aan het ontwikkelen zijn. Dankzij onze organisatiestructuur en korte communicatielijnen is het voor ons mogelijk om snel, nieuwe producten te ontwikkelen van topkwaliteit. We streven ernaar om bij de ontwikkeling hiervan zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de markt. Zodra een nieuw product beschikbaar is, kunt u deze meteen zien op onze website. U kunt zich ook abonneren op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen bij Tyro Remotes (max 6 per jaar).