Asfalttrailers voorzien van Tyro afstandsbediening [video]

Heeft u weleens nagedacht over hoe men asfalteert in een tunnel? Doorgaans is de tunnel voor de kiepwagen niet hoog genoeg om het asfalt uit de trailer te kiepen. Do-Wa Trailers uit Nunspeet heeft een trailer ontworpen waarbij het asfalt door middel van een lopende band afgeleverd wordt. “Eenvoudig opgelost”; zou u misschien denken, maar schijn bedriegt.

De uitdagingen bij een lopende band

Om een enorme massa aan asfalt in beweging te krijgen is het belangrijk om de lopende band niet ineens op volle snelheid aan te zetten. Wanneer dat wel gebeurd, zal de aandrijving kapotgaan zodat de trailer niet meer bruikbaar is. De trailerbouwer heeft daarom een soft starter ingebouwd zodat de lopende band heel geleidelijk in beweging komt.

Het gebruik van een afstandsbediening

Elke trailer van Do-Wa wordt uitgevoerd met een afstandsbediening van Tyro Remotes. Met de Pyxis afstandsbediening kan de chauffeur 8 functies bedienen van een afstand tot 250 meter. In de onderstaande video is zichtbaar hoe dit toegepast wordt.

Do-Wa trailers

De ontwikkeling van Do-Wa Trailers gaat snel. Diverse klanten uit Europa hebben al interesse getoond in de trailer en inmiddels zijn er al heel wat uitgeleverd.