Draadloze zender voor spuitpistool

Gegoten zender en ontvanger met externe aansluiting

Een internationaal opererende onderneming in de industriële reiniging heeft een nieuwe, uiterst flexibele hogedrukpistool ontwikkeld. Het pistool voor de hogedrukreiniger maakt al gebruik van een dikke slang voor de watertoevoer; een kabel voor het bedienen van de watertoevoer zou de bewegingsvrijheid ernstig beperken voor de professionele gebruiker.

Bedrade- en standaard afstandsbedieningen zijn niet voldoende

Voor zware industriële toepassingen waarbij lange afstanden afgelegd moeten worden is een bedrade bediening geen uitkomst. Maar wie denkt dat dit eenvoudig is op te lossen met een simpele afstandsbediening heeft dit mis. In de industriële reiniging van bruggen, gebouwen of kanalen wordt gewerkt met veel water en hogedruk. Een beschermingsgraad van IP66 is vaak onvoldoende. Daarnaast is het ondenkbaar om onder dergelijke hogedruk je pistool vast te houden met slechts één hand, waarbij de andere hand gebruikt wordt voor een afstandsbediening.

Op maat zender met externe aansluiting

Een hogedrukpistool moet bediend worden met twee handen. De meest praktische oplossing is dan ook het integreren van de zender in het pistool zelf. Ingenieurs van Tyro hebben samen met de klant een passende oplossing bedacht waardoor de printplaat van de afstandsbediening precies op maat is gemaakt voor de spuitlans. De zender wordt door middel van een flat cable aangesloten en met behulp van een bedieningsknop kan de klant een radiosignaal naar de ontvanger versturen om zo de druk te bepalen of eventuele andere functies bedienen.

Solide ingegoten – 100% waterdicht

Er is natuurlijk geen enkele garantie dat een zender waterdicht is als deze in een behuizing geplaatst wordt. De oplossing van Tyro om 100% waterdichtheid te garanderen is eenvoudig maar doelgericht: de complete print is ingegoten in een kunsthars. Met uitzondering van de antenne; wanneer deze meegegoten zou worden in kunsthars zou het bereik lang niet zo optimaal zijn als nu (tot 700 meter). Het resultaat is een afstandsbediening die wij nieuw toegevoegd aan onze specials; de Carina. In combinatie met de 100% waterdichte radiografische ontvanger is deze set voor klanten de optimale, waterdichte en flexibele oplossing welke ook voor andere toepassingen te gebruiken is.

Maximale mobiliteit

Omdat de Carina zender erg weinig stroom verbruikt en gewoonlijk met een 9 volt batterij samenwerkt, dient de batterij om de twee jaar vervangen te worden. De opdrachtgever heeft het pistool echter zo ontworpen dat de zender laad zodra het pistool weer in de lader gezet wordt.

Onze kracht: individuele oplossingen

Heeft u ook een toepassing die de grenzen laat zien van een standaard afstandsbediening? Misschien is de Carina in combinatie met de Aquarius ontvanger de oplossing. Onze adviseurs zullen u helpen bij het vinden van de optimale oplossing. Vraag het ons!