Tyro afstandsbesturing voor stroomgenerator de beste oplossing

afstandsbediening met ontvanger voor stroomgenerator

Vandaele machinery uit België is al jaren een begrip als het gaat om grondverzet- en landbouwmachines. In 1992 is daar een energieafdeling aan toegevoegd: VD power. VD power is gespecialiseerd in (nood)energievoorziening zoals stroomgeneratoren voor industrie, bouw en landbouw.

Stroomgenerator bestuurd met Lyra afstandsbediening

Op verzoek voorziet VD Power stroomgeneratoren van een afstandsbesturing. In het verleden gaven deze afstandsbedieningen en ontvangers regelmatig problemen, vandaar dat VD Power op zoek moest naar een degelijk en betrouwbaar alternatief. Dat heeft ze gevonden in de Lyra afstandsbediening met Hydrus ontvanger van Tyro Remotes. Sinds begin 2017 worden deze in de werkplaats van VD Power op nieuwe machines gemonteerd. Ook op stroomgeneratoren die al enkele jaren in gebruik zijn, worden op verzoek van de klant de oude merken vervangen door de oplossing van Tyro.

Lyra afstandsbediening met Hydrus ontvanger

De Lyra bediening is handzaam en compact. In combinatie met de Hydrus ontvanger is dit een ideale set om in te bouwen op bestaande installaties zoals een stroomgenerator. De Lyra is een 2-kanaals afstandsbediening en is vocht-en vuilbestendig (IP65). De ontvanger is massief ingegoten en voorzien van een flexantenne wat gegarandeerd 100% waterdicht is.

Ervaring van onze klant

VD Power over Tyro Remotes: “De montage van dit type ontvanger gaat snel en zonder veel aanpassingswerk. De installatie verloopt vlot en aan de werking valt niks op te merken, het frequentiebereik is ruim boven de verwachting. De zender heeft, in tegenstelling tot andere merken, een vlak bedieningspaneel. Dit heeft als voordeel dat er geen stof tussen de knopjes kan en de zender hierdoor dus niet stuk kan gaan. Maar het grote pluspunt van Tyro is absoluut de prijs! Daarbij komt nog de snelle en correcte levering van het materiaal en dit alles maakt de Tyro bijgevolg een goede keuze voor onze toepassingen. Eindconclusie is dat de verhouding prijs/kwaliteit uitstekend is.”