Voor Agrifirm leverde Tyro passende oplossing voor bediening graanwerper

graanwerper in loods

Agrifirm is een coöperatieve onderneming waarin meer dan 10.000 Nederlandse veehouders en telers hun krachten hebben gebundeld.

De coöperatie is tevens inzamelaar en afzetorganisatie van granen om zo de telers te ontzorgen en te laten profiteren van de kennis en samenwerkingsvoordeel van Agrifirm.

Inzet van een graanwerper

De grote hoeveelheden verzamelde granen worden in een graanopslag bewaard. Het vullen van een grote loods is niet altijd even eenvoudig. Vaak moet een grote afstand overbrugd worden. Een graanwerper is dan een efficiënte en eenvoudige oplossing.

Een graanwerper is een machine met een korte transport met hoge bandsnelheid (25m/sec) dat het product ver weg kan werpen. Band(graan)werpers zijn voor veel soorten graan en korrelige (bulk) producten uitstekend toepasbaar (zoals mest en zout) en zijn betrouwbaar en doeltreffend.

Onveilige situaties tijdens bedieningschakelkast met Tyro Aquarius

Agrifirm liep tijdens het vullen van de grote loodsen tegen een beperking aan. In de loodsen werden meerdere werpers gebruikt die allemaal een eigen schakelkast hadden met bediening van start/stopfunctie en voor- en achteruitrijden. De hoogteverstelling vormde ook een struikelblok omdat dit handmatig moest worden aangepast.

Voor de correcte bediening en instellingen werd er door het graan (omhoog) gelopen, wat onveilige situaties met zich mee bracht. Ook werd er vanwege de lastige bediening besloten om de werper de gehele dag te laten draaien wat hoge elektriciteitskosten met zich mee bracht.

Oplossing middels Tyro afstandsbediening

Door de ontwikkeling van een schakelkast voorzien van een Aquarius ontvanger en Musca afstandsbediening is het voor het personeel veel eenvoudiger om de graanwerpers in te stellen. De functies: werper omlaag, omhoog, vooruitrijden, achteruitrijden, aan -en uit zijn nu zeer eenvoudig uit te voeren. Ook het energieverbruik neemt drastisch af omdat de graanwerper nu na elke lossing eenvoudig stopgezet kan worden.

De Musca afstandsbediening kenmerkt zich door het compacte formaat, vocht -en vuilbestendigheid en extreem laag stroomverbruik. Samen met de waterdichte Aquarius ontvanger zorgt Tyro voor een optimale gebruikservaring.