Trailer met afschuifsysteem gebruikt Tyro afstandsbediening

heitling-gebruikt-tyro-afstandsbediening

Vrachtwagen met afschuifsysteem

Binnen enkele seconden graan, houtsnippers, houtpellets of andere landbouwproducten veilig en efficiënt uw vrachtwagen of trailer uitladen, dat kan met de oplossingen van Heitling Fahrzeugbau. Het bedrijf uit Duitsland is al jaren de leverancier voor systeemoplossingen binnen de mineraal-, diervoeder en houtpelletindustrie.

Heitling produceert bulkauto’s en kiepauto’s waarbij men praktische oplossingen gebruikt om het laden en lossen zo vlot en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Daarbij wordt rekening gehouden met hellende terreinen en lage gebouwen.

Voordelen van het afschuifsysteem

Zodra een vrachtwagen gevuld is met bijvoorbeeld graan, kan de chauffeur deze automatisch afdekken voordat deze de weg op gaat. Bij aankomst kan de chauffeur moeiteloos zijn lading lossen, door met de afstandsbediening de klep te openen en de lading eruit te duwen met de ingebouwde schuif. Hieronder een korte video van de toepassing:

De afstandsbediening en ontvanger

Voor dit systeem wordt gebruik gemaakt van het Pyxis Safe / Aquarius systeem. De industriële zender in combinatie met de 100% waterdichte ontvanger zijn ideaal om toe te passen bij mobiele oplossingen in de agrarische sector. Het systeem is voorzien van het verplichte E4-certificaat, bedoeld voor de automobiel industrie.

Heitling trailer met afschuifsysteem gebruikt Tyro afstandsbediening

Het bedrijf in Duitsland past regelmatig onze afstandsbedieningen toe bij systeemoplossingen binnen de mineraal-, diervoeder en houtpelletindustrie.