Op afstand bedienbare kistenkantelaar

Tyro Remotes levert in toenemende mate oplossingen voor het automatiseren van agrarische productieprocessen. Zo ook twaalf radiografische besturingssystemen voor een groot land- en tuinbouwmechanisatiebedrijf, voor de bediening van kistenkantelaars met transportband.

Kistenkantelaar met doseerband

Een kistenkantelaar kantelt kuubkisten met gerooide bollen, knollen of andere gewassen leeg op een doseerband. Deze transporteert de onbewerkte producten vervolgens in een gedoseerde hoeveelheid naar de verwerkingslijn.

Tyro Sedna afstandsbediening

Zowel de hydraulische arm van de kistenkantelaars, als de transportband worden op afstand bestuurd door een druk op de knop van de radiografische Tyro Sedna afstandsbediening. De waterdichte radiografische Aquarius ontvanger is aangesloten op het elektronisch gestuurde ventiel en de elektromotor van de kistenkantelaar.

Bedieningsgemak en kostenbesparing

Een draadloos besturingssysteem met afstandsbediening biedt in dit geval vele voordelen voor de agrariër; zo kan hij – op afstand – eenvoudig meerdere processen tegelijkertijd aansturen, waarbij hij tevens controle heeft over de snelheid waarmee dit gebeurt. Hierdoor ontstaat meer bedieningsgemak en gaat er minder van de waardevolle lading verloren tijdens het kantelen.