Laadstation voor Pyxis, Corvus en Libra (Safe) afstandsbediening

Een vooraanstaande Duitse machinefabrikant had bij een serie machines een afstandsbediening nodig waarmee verschillende instellingen gedaan kon worden. In eerste instantie leek een bedrade bediening de oplossing; instellingen konden eenvoudig aan de machine gedaan worden. De machinebouwer kwam hier echter al snel op terug nadat deze al diverse keren een kabel moest vervangen bij de eindgebruiker.

Slijtage en beperkte bewegingsruimte

Klanten kwamen terug met klachten over slijtage aan de kabel. De oplossing bleek niet geschikt te zijn voor de zware industriële omstandigheden waarin de machine gebruikt werd. Daarnaast was de operator te veel gebonden aan één plaats. Men moest de machine ter plekke aanpassen, terwijl men vanuit één posities graag meerdere machines tegelijk wenste te bedienen.

Standaard afstandsbediening?

Gezien de feedback die onze klant kreeg leek een draadloze afstandsbediening de juiste oplossing. Belangrijke selectiecriteria in deze waren of de afstandsbediening een veilige draadloze verbinding zou hebben en het materiaal robuust zou zijn. Daarnaast wenste men een stopknop en een eigen logo op de zender en ontvanger. De machinebouwer kwam al snel terecht bij Tyro Remotes, welke aan al deze wensen kon voldoen. Omdat men echter het zekere voor het onzekere wilde nemen, hebben wij eerst een demo-besturing opgestuurd zodat men die een maand kon testen.

Een laadstation voor de safe bediening

Na afloop van de testfase was men overtuigd van de Tyro afstandsbediening. Het enige probleem was dat men een laadstation nodig had waarmee de afstandsbediening een vaste plaats zou krijgen op de machine. Een dergelijke laadstation was er al wel voor de versie zonder stopknop, maar de safe-variant (met stopknop) had dit niet omdat de rubberen beschermhoes dit onmogelijk maakte.

Waar andere opgeven, komt Tyro slechts tot volle snelheid. Tot in detail hebben de ingenieurs een laadstation ontwikkeld (12/24V of 230V) die de afstandsbediening klemt zonder dat er slijtage aan het apparaat kan ontstaan. Het laadstation is na uitvoerig testen in productie genomen en is leverbaar voor alle klanten. Handzenders Pyxis, Corvus en Libra die voorzien zijn van een noodstop kunnen gecombineerd worden met deze laadstation.

Seriematige productie voor uw machine

Tyro afstandsbedieningen zijn, samen met individuele kenmerken zoals uw logo, lay-out en eigen iconen, een absoluut uniek OEM-product welke toegepast kan worden in elke machine. Neemt u contact met ons op om te kijken of wij ook aan uw wensen kunnen voldoen.