4 Voordelen van een draadloze afstandsbediening

Tractor met draadloze afstandsbediening

U heeft een machine of apparaat en bent in twijfel of u er goed aan doet om hier een draadloze afstandsbediening bij te doen? Op deze pagina benoemen wij vier voordelen van een draadloze afstandsbediening.

Een draadloze bediening geeft meer bewegingsvrijheid

Met behulp van een industriële afstandsbediening kunt u het apparaat of de machine bedienen zonder dat kabels in de weg zitten. Dit betekent meer bewegingsvrijheid en u zit niet vast aan de maximale lengte van een kabel. Bedieningen met kabels hebben doorgaans meer onderhoud nodig omdat kabels in industriële omgevingen sneller slijten.

Het is relatief eenvoudig om een afstandsbediening te installeren op een bestaande, bedrade bediening. Zie hieronder hoe eenvoudig onze Lyra zender in combinatie met de Hydrus ontvanger geïnstalleerd kan worden op bijvoorbeeld een lier:


Efficiëntere manier van werken

Een draadloze afstandsbediening kan men bij zich dragen of in een carkit houden. Hiermee heeft, waar u zich ook bevindt, de bediening binnen handbereik en kunt u bij elke omstandigheid de machine of apparaat bedienen. U bespaart hier aanzienlijk veel tijd mee waardoor u meer kunt doen in dezelfde tijd. In specifieke gevallen heeft u met behulp van een afstandsbediening zelfs minder mensen nodig wat u direct terugziet in uw portemonnee.

Hogere operationele veiligheid

afstandsbediening met stopknop bij machineDe veiligheid van uw medewerkers is de kernzaak. Afhankelijk van de situatie, kan uw draadloze bediening voor een veel betere veiligheid zorgen dan een bediening die bedraad is. Door de machine draadloos te bedienen, heeft u meer overzicht en kunt u sneller reageren in noodsituaties. Wanneer u specifieker in wilt zetten op een veiligere werkomgeving, hebben wij zelfs een draadloze bediening die een betrouwbare aanvulling kan zijn op uw noodsysteem: de draadloze noodstop.

Individueel ontwerp en comfort

Een industriële afstandsbediening van Tyro Remotes is naar wens aan te passen en configureerbaar. Wanneer u eigen iconen op uw toetsen wenst, de toetsen anders wilt laten werken of specifieke informatie teruggekoppeld wilt zien naar uw afstandsbediening dan is dit allemaal te realiseren. Kies bijvoorbeeld het aantal kanalen of de functies, een bediening met eigen logo, display of desnoods een display met daarin uw eigen logo. Een draadloze afstandsbediening kan tot in detail zorgen voor meer gebruikersgemak.

Wanneer u vragen heeft of advies nodig heeft over een afstandsbediening, kunt u ons telefonisch of via ons contactformulier benaderen. Wij helpen u graag!